Fietsersbond SPI in Zuid-Holland

SPI

Op verzoek van de provincie Zuid-Holland gaat de Fietsersbond aan de slag met de uitwerking van de Fietsersbond Safety Performance Index (SPI) in de provincie.

Het is geweldig dat we deze opdracht hebben kunnen binnenhalen en de provincie hiermee kunnen helpen aan meer verkeersveiligheid voor fietsers.

Deze (SPI) is een analyse die de veiligheid van het fietsnetwerk in kaart brengt. Hierbij worden de risicofactoren van 17 infrastructurele kenmerken gecombineerd. Die vormen samen de SPI-index. Hiermee kan in beeld gebracht worden welke wegen een potentieel risico opleveren voor fietsers en in welke mate dat speelt. Bij het maken van deze risicokaarten gebruiken we de gegevens uit de Routeplanner. Dat betekent dat de gegevens die in de Routeplanner staan zo actueel mogelijk moeten zijn. Het is daarom van belang dat de wegkenmerken van het fietsnetwerk in Zuid-Holland gecontroleerd en zo nodig aangevuld worden. Bijkomende winst is dat ook de Routeplanner nog betere routes gaat opleveren!

Training

Om nieuwe vrijwilligers op te leiden en huidige vrijwilligers bij te scholen, organiseren we informatiebijeenkomsten waarin Richard Valkering en Arjen Klinkenberg de benodigde kennis zullen delen. Op dit moment staan er 3 online bijeenkomsten gepland. Omdat de bijeenkomsten online zijn, kunnen alle vrijwilligers uit heel Nederland aanschuiven.

De bijeenkomsten voor beginnende vrijwilligers zijn op donderdag 3 en 24 september tussen 19.00 en 21.30 uur.
Een bijeenkomst voor de meer gevorderde vrijwilliger staat donderdag 8 oktober op het programma, ook om 19.00 uur.

We wilden nog een fysieke bijeenkomst organiseren voor wie de online training minder prettig vinden. Gezien de nieuwe opleving van het aantal Corona-bestemmingen en de recente aanscherping van de richtlijnen houden we het voor nu alsnog volledig online.

Aanmelden

Via het formulier op de website.

Heb je interesse om mee te helpen aan het optimaliseren van de routeplanner voor de de SPI in Zuid-Holland? Neem dan contact op via [email protected].
Het bijwonen van een informatiebijeenkomst kan nuttig zijn maar is uiteraard niet verplicht, zeker voor de meer ervaren vrijwilligers. We zien je aanmelding graag tegemoet!

Wil je nog meer weten over de routeplanner en de vrijwilligers. Kijk dan hier.

Categorieën