“Fietsacties organiseren op straat” Leuke avond met inspirerende verhalen

Bijeenkomst 19 oktober 2021 geslaagd!

Afgelopen dinsdag vond de bijeenkomst Fietsacties organiseren op straat plaats via Zoom. Met drie inspirerende sprekers werd er veel informatie uitgewisseld over het wat én hoe van fietsacties organiseren. Niet alleen fietsverlichting, maar hele APK’s, krentenbollenacties en meer kwamen aan bod.

Na een introductie van Douwtje de Vries (hoofd communicatie Fietsersbond) aan de aanwezige sprekers was het woord aan Astrid Homan van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROVZH). Zij vertelde iets over de landelijk AAN! campagne waarop zij aanhaken en activeren.

Meer over AAN (met doorklik naar promotiemateriaal)

Vervolgens was het woord aan William Nederpelt van afdeling Drechtsteden om iets te vertellen over de historie en ontwikkeling van de soort acties die binnen die afdeling georganiseerd zijn. Ook de voordelen voor de lobby, bonding met vrijwilligers en meer kwam aan bod.

Opvolgend (na korte pauze) vertelde Elianne Koetzier van Ziemi het een en ander over hun innovatieve en prijswinnende nieuwe fietsverlichting, die zich juist focust op de beweging van de benen, als aanvulling op normale verlichting.

 

Op 14 december 2021 is de volgende bijeenkomst, over doorfietsroutes en het Nationaal Toekomstbeeld Fiets (NTF).

Download de presentaties:

pdf ⋅ 312 KB

Presentatie ROV – Bijeenkomst 19 oktober 2021 – Fietsersbond Zuid-Holland

Download

pdf ⋅ 3 MB

Presentatie FB Drechtsteden – Bijeenkomst 19 oktober 2021 – Fietsersbond Zuid-Holland

Download

pdf ⋅ 2 MB

Presentatie Ziemi – Bijeenkomst 19 oktober 2021 – Fietsersbond Zuid-Holland

Download

Categorieën

Ross Goorden

Beleidsadviseur Ruimte & Mobiliteit