Kantmarkering voor veiligere duinfietspaden

Artikel 4 – 2

De provincie brengt in september en oktober 2023 kantmarkering aan op de duinfietspaden F1, F2 en F370 tussen Rotterdam (Hoek van Holland) en Hillegom. Kantmarkering vergroot de veiligheid voor fietsers, zeker in het donker. Tijdens de werkzaamheden zijn de fietspaden gewoon te gebruiken. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat fietsers op een veilige manier langs de werkzaamheden geleid worden.

Door kantmarkering herkennen fietsers de grens tussen het fietspad en de berm of het trottoir en kunnen zij het verloop van het fietspad goed zien. Duidelijk zichtbare kantmarkering verkleint de kans om per ongeluk van het fietspad af te rijden en daarbij uit balans te raken, of tegen een obstakel te botsen. Daarom brengt de provincie op bijna 30 kilometer fietspad in de duinen nu kantmarkering aan.

Als markeringsmateriaal wordt Thermoplast gebruikt. Dit is een gangbaar materiaal dat goed bestand is tegen de wind en het zand in de omgeving en niet snel wegslijt. Dit type verf wordt op de weg gegoten en er is snel weer overheen te rijden. In de eerste week van september worden de fietspaden schoongemaakt. Vanaf maandag 11 september wordt de kantmarkering aangebracht. De werkzaamheden lopen door tot in oktober.

In 2021 is er al op 200 kilometer – veelal onverlicht – fietspad buiten de bebouwde kom kantmarkering aangebracht. Benieuwd waar? Kijk dan op de projectpagina!

Categorieën