Word jij Fietsambassadeur?

Zuid-Holland Bereikbaar

Bij Zuid-Holland Bereikbaar zijn ze enthousiast over fietsen. En zij weten dat velen in Zuid-Holland dat ook zijn! Daarom nodigen zij iedereen uit om zich aan te melden als fietsambassadeur. Als ambassadeur heb je de kans om jouw passie voor fietsen te delen en anderen te inspireren. Het is helemaal aan jou hoe je betrokken wilt zijn en het is volledig vrijblijvend.

Wat is een fietsambassadeur?

Er zijn een paar manieren waarop je kunt bijdragen als fietsambassadeur. Je kunt zelf aangeven wat jouw keuze is. Je kunt ook op meer manieren bijdragen als je dat leuk vindt.

Een tip of verhaaltje insturen

Heb je weinig tijd of vind je het geen fijn idee om in de schijnwerpers te staan? Geen probleem. Vul het formulier in en vertel hen in een paar zinnen wat jou motiveert om te fietsen. Of deel een snelle tip om anderen aan te moedigen hetzelfde te doen. Of deel jouw mooiste fietsverhaal, eventueel met een foto erbij.

Persoonlijk interview

Voor de enthousiastelingen bieden zij de mogelijkheid voor een uitgebreider interview. Vertel hen over jouw fietsavonturen, waarom je graag fietst, en wat je denkt dat nodig is om meer mensen op het zadel te krijgen. Jouw verhaal kan anderen motiveren om ook (vaker) die fiets te pakken.

Fietsactie onder de aandacht brengen

Ken of organiseer je initiatieven of acties om meer mensen in je omgeving te laten fietsen? Zorgt jouw werkgever bijvoorbeeld voor een fietsenmaker op de zaak? Of moedigt jouw sportclub aan om de auto te laten staan en met de fiets te komen? Zij besteden hier graag aandacht aan via hun kanalen.

Hoe word ik fietsambassadeur?

Wil jij delen waarom jij kiest voor de fiets? En zo meehelpen om fietsgebruik in Zuid-Holland te stimuleren? Stuur binnen 5 minuten jouw inzending in via dit formulier!

Iedereen kan zich aanmelden als fietsambassadeur. Zij horen graag meer over jouw fietservaringen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Waarom fiets jij graag? En waar fiets je dan allemaal naartoe?
  • Fiets je vaak alleen, of samen met anderen?
  • Heb je wel eens iets bijzonders meegemaakt tijdens het fietsen?
  • Welke kosten bespaar je doordat je fietst?
  • Wat is jouw tip voor anderen die vaker willen fietsen?
  • Heb je handige gadgets of apps ontdekt voor bij het fietsen?

Wat gebeurt er met mijn inzending?

Zuid-Holland Bereikbaar gebruikt jouw inzending om anderen te inspireren en te helpen om vaker te fietsen. Dit doen zij door jouw quote, interview of fietsinitiatief te delen via hun kanalen, zoals de website en social media.
Zo kunnen anderen zien hoeveel er in Zuid-Holland wordt gefietst én wat de verschillende voordelen zijn. De rol van fietsambassadeur is vrijwillig en vrijblijvend. Heb je vragen n.a.v. jouw inzending? Neem dan contact met hen op.

Waarom zoeken zij fietsambassadeurs?

Zuid-Holland is rijk aan inwoners, bedrijvigheid, logistiek en bezoekers. Daardoor is er veel verkeer en is het druk op de weg. De komende jaren staan er hier grote werkzaamheden gepland aan wegen, bruggen en tunnels. Daarom is het een uitdaging om Zuid-Holland ook tijdens deze werkzaamheden bereikbaar te houden. Daarom is nú nog meer het moment om fietsers op de voorgrond te plaatsen.

Klik hier om je op te geven als fietsambassadeur

Categorieën