GroenLinks beste fietspartij van Zuid-Holland

Provincie scoort hoog in vergelijking met andere provincies

GroenLinks heeft van alle deelnemende partijen aan de provinciale verkiezingen in Zuid-Holland de beste plannen voor de fietser. Ook Partij van de Arbeid en de ChristenUnie scoren uitmuntend.

Fietsersbond-Zuid-Holland-Provinciale-Statenverkiezingen-2023

De Fietsersbond vergeleek de verkiezingsprogramma’s 2023 van alle partijen op punten als investeringen in doorfietsroutes, onderhoud van recreatieve fietspaden en de combinatie fiets en het openbaar vervoer.

GroenLinks wil een andere verdeling van het verkeersbudget. Autowegen krijgen nu nog een te hoog aandeel van het verkeersbudget en de partij wil de verdeling veranderen in het voordeel van de fiets. Ook bij de PvdA staan het openbaar vervoer en de fiets op één. De PvdA zet in op veiligere fiets(snel)paden en looproutes. Zo wil de partij de verkeersveiligheid verbeteren, zodat kinderen veilig op straat kunnen spelen en ouders zich veilig kunnen verplaatsen.

De ChristenUnie noemt de fiets duurzaam, gezond en een doelmatige vorm van vervoer voor reizen van 0 tot en met 25 kilometer. Zij wil investeren in de uitbreiding van fietssnelwegen en betere fietsvoorzieningen.

Aandacht voor de fietser

De Fietsersbond stelde tien punten op voor alle fietsers bij de Provinciale Statenverkiezingen. Samen met specifieke punten per provincie werd dit richting vrijwel alle partijprogrammacommissies in de provincies gestuurd. Deze top 10 is als uitgangspunt gebruikt om de verkiezingsprogramma’s met elkaar te vergelijken.

De Fietsersbond geeft met de vergelijking geen stemadvies. “Je maakt je keuze natuurlijk niet enkel op basis van het fietsbeleid. Goed fietsbeleid houdt de provincie echter groen, leefbaar, gezond én bereikbaar. Voor een twijfelende kiezer kan de vergelijking net de doorslag geven en voor partijen een reden om meer aan de fietser te denken in hun programma.

Voor de vergelijking met alle andere provincies zie de landelijke site.

boven op de bergsche bos in Bergsenhoek

15 maart stemmen we ook voor de waterschappen

Lees hier de analyse van de waterschapsprogramma's in Zuid-Holland Lees meer

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *