GA IN GESPREK VOOR EEN BETERE PROVINCIE

Praat mee over het werk van Zuid-Holland.

Geeft de provincie haar geld uit aan de juiste doeleinden? Zijn de provinciale plannen inclusief genoeg of zijn er onderwerpen juist onderbelicht?

Tijdens het evenement In gesprek voor een beter Zuid-Holland op 20 mei van 9:00 uur tot 13:00 uur in het Archeon gaan 100 inwoners in gesprek over het provinciale beleid van het afgelopen jaar. Dus ben jij, of ken jij een enthousiaste deelnemer die zijn/haar stem wil laten horen? Meld je dan aan via https://v100zuidholland.pzh-events.nl/

Meepraten over het werk van de provincie, maar waarom?
Ieder jaar toetsen de gekozen volksvertegenwoordigers van de provincie Zuid-Holland (Provinciale Staten) het dagelijks bestuur van de provincie (Gedeputeerde Staten) over het gevoerde beleid. Om dit werk nog beter te doen vinden de Provinciale Staten het belangrijk om van inwoners te horen hoe zij het werk van de provincie ervaren. Dit evenement biedt jou als inwoner de mogelijkheid om mee te praten over één van de 6 beleidsthema’s: bereikbaarheid, natuur, economie, energie, wonen en leefomgeving. De Provinciale Staten gebruiken de gesprekken als input voor ‘het debat over de verantwoording’ op 15 juni.

Hoe ziet de ochtend eruit?
Om 9.00 uur stap je binnen bij Museumpark het Archeon waar je eerst een kopje koffie of thee drinkt. Er zijn 100 inwoners, een aantal Provinciale Statenleden en ambtenaren van de provincie Zuid-Holland aanwezig. Na een introductie over wat de provincie doet ga je samen met een groep van 10 inwoners naar één van de gesprekstafels. Samen bespreken jullie de inhoud van het onderwerp en de aanpak van de provincie. Wat gaat er goed en wat kan beter? Na 2 gespreksrondes is het alweer tijd voor de gezamenlijke afsluiting en de lunch. Met inspiratie, nieuwe ontmoetingen en een beeld bij de provinciale politiek ga je weer naar huis.

Aanmelden
Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de website en meld je vóór 1 mei aan via https://v100zuidholland.pzh-events.nl/

Categorieën