Sliedrecht – Gorinchem

Ook tussen Sliedrecht en Gorinchem worden plannen ontwikkeld om de doorfietsroute aan te leggen.

De Fietsersbondsafdelingen Drechtsteden en Gorinchem/Molenlanden zijn nauw betrokken bij de ontwikkelingen van de doorfietsroute. Belangrijke punten voor de Fietsersbond zijn hierbij steeds de kwaliteit (uitstraling) en de verkeersveiligheid. Er ligt immers veel industrie aan de verschillende doorgaande fietsroutes. En omdat het gebied relatief smal is ligt een fietsroute al snel langs een niet aantrekkelijke autosnelweg.

Door Goudappel Coffeng is in opdracht van de provincie Zuid-Holland onderzoek gedaan naar verschillende onderdelen van de route. Deze is hier terug te zien.

Zie verder ook de nieuwsberichten op deze site.

Groene fietsroute

De provincie wil ook graag dat de biodiversiteit in de provincie toeneemt.

Daarom heeft ze ook een plan ontwikkeld om de fietsroute tussen Aflblasserdam en Gorinchem groener te maken. Rapport.

Eindrapport

Inmiddels is het eindrapport over de mogelijkheden voor de aanleg van een snelle verbinding gepresenteerd.

Dit onderzoek heeft, mede op aandringen van de Fietsersbond, geleid tot een aanvullend onderzoek.

Onderzocht gaat nu worden hoe de fietsverbinding tussen de kruising N3 (Papendrecht) en het begin van de geplande doorfietsroute in Sliedrecht kan worden verbeterd.
Dit is van belang omdat de verbinding met de snelfietsroute (de Beneden Merwederoute) kan worden verbeterd. Niet in het minst omdat het grootste knelpunt op de autosnelweg, de A16, het gedeelte is tussen Papendrecht en Sliedrecht. Daar zullen honderden miljoenen aan worden besteed door de Rijksoverheid!

Pers

Bron: youtu.be